Opleidingspraktijk

Wij zijn een officiële opleidingspraktijk verbonden aan het ICHO (Interuniversitair Centrum voor Huisarts Opleiding) en aan de Vakgroep Huisartsengeneeskunde van de UGent. Dit betekent dat u regelmatig een Huisarts in opleiding (HAIO) of stagiair in onze praktijk zal zien verschijnen.

Voor een goede opleiding tot huisarts is het uiteraard belangrijk om zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen.

We kondigen dit aan via de wachtzaal.

 

Huisarts in Opleiding (HAIO)

Een huisarts in opleiding bezit een diploma van arts. Om erkend huisarts te worden moet hij of zij zich nog gedurende twee jaar specialiseren in de huisartsgeneeskunde. Een HAIO zal dan ook eigen spreekuren en wachtdiensten hebben en wordt ingeschakeld in al de aspecten van de huisartsgeneeskunde.

Hij overlegt dagelijks met de praktijkopleider. Op deze manier blijft uw huisarts op de hoogte van uw gezondheidstoestand. Ook voor de praktijk-opleider is het een positieve ervaring : jonge krachten brengen immers verfrissende nieuwe ideeën mee en confronteren ons met de meest recente wetenschappelijke visie.

Leren betekent een proces doormaken van kijken, zelf doen onder begeleiding tot volledig zelfstandig werken. Dit brengt met zich mee dat we af en toe samen een raadpleging of huisbezoek doen en zo met elkaar meekijken en meewerken.

 

Stages

Een stagiair is nog niet afgestudeerd maar moet natuurlijk de theorie aan de praktijk toetsen. Zij werken altijd onder strikte begeleiding van de huisarts. Wat niet wegneemt dat de vooral laatstejaars ook al zelfstandig consultatie zullen doen, waarna zij dit consult volledig met de huisarts bespreken en dan samen een beleid opstellen.

Hebt u liever niet dat een stagiair uw consultatie doet of mee volgt, zeg het ons gerust, we zullen het u altijd vooraf vragen!

secretariaat

   02/463.31.12

openingsuren

  • ma - vr
    • 8u - 12u
    • 16u - 18u

  info afspraak maken

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan hier in en ontvang onze nieuwsbrief enkele keren per jaar.